Sök
  • Peder Lamm

Håll dig frisk och dofta gott!

Uppdaterat: 5 maj 2020

Är det bara jag som reagerat över att all handsprit man kan köpa luktar som en kombination av dåligt hembränt och en tandläkarmottagning? Varför kan den inte dofta gott istället, men ändå ta kål på både virus och bakterier?

Så tänkte jag, när jag gav vänner med en tvål- och parfymfabrik uppdraget att skapa en handsprit med en elegant doft av sandelträ. Nu är den färdig och finns att beställa på

https://www.grevinnansrum.se/product/handsprit-sandeltra-200-ml-med-pump

https://www.grevinnansrum.se/product/handsprit-sandeltra-60-ml

Naturligtvis håller den handtillverkade handspriten 70% alkoholhalt, vilket gör den antiseptisk. Den innehåller även aloe vera och glycerin för att inte torka ut huden.


Sandelträ, Santalum album, är en av de äldsta och mest exklusiva av de exotiska råvaror som nådde Europa under 1500-talets seglatser till Asiens kryddländer. Det aromatiska träslaget skänkte doft åt rökelser, parfymer och potpurrier. Sandelträet växte från början på Timor och fraktades till Europa av portugisiska sjöfarare.
Handspriten är den första produkten i mitt nya varumärke Lamm & Compagnie, en hyllning till min förfader Levi Aron Lamm som startade ett företag i Stockholm i slutet av 1700-talet. Det kommer fler produkter, håll ögonen öppna!


#handsprit #sandelträ #lammetcie #lammetcompagnie #grevinnansrum #pederlamm #vegan #ekologiskhudvård #parfym #hudvård #ekologiskt #aloevera #madeinsweden


158 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla